Мај 2015

04.05.2015 недела - искачување на Белојшки Водопад - кликнете тука за детали

23-24.05.2015 - 34-то традиционално искачување „Титов Врв 2015“ - кликнете тука за детали

31.05.2015 - традиционална тура: с.Здуње - с.Лешница - с.Долно Јеловце - Планинарски дом „SHARRI“ - организација на ЗПС „Шар“ - Гостивар

 

Јуни 2015

19-21.06.2015 - 18-ти Балкански планинарски средби „Попова Шапка 2015“

20-21.06.2015 - меморијал „Марко Илијески“ - Лешница - организација на П.Д. „Тетекс“ - Тетово

21.06.2015 - маратон Аџина река - организатор П.Д.Бистра - Гостивар

28.06.2015 - велосипедски маратон „Шарски води“ - 2015 - кликни тука за детали

 

Јули 2015

03-11.07.2015 - западна трансверзала „Љуботен - Охрид“ - организација на ДПС „Трансверзалец“ - Скопје - кликни тука за детали

04-05.07.2015 - искачување на Љуботен и Ливадичко Езеро

 

Август 2015

01-03.08.2015 - традиционален Илинденски слет „Лешница 2015“

02.08.2015 - искачување на Кобилица - организација ПД „Тетекс“ - Тетово

16.08.2015 - летно искачување - Титов Врв - организација на ПД „Тетекс“ и ПК „Јелак“ - Тетово

 

Октомври 2015

10-11.10.2015 - искачување на Љуботен

24-25.10.2015 - свечена академија - 90 години П.К.Љуботен

 

Ноември 2015

15.11.2015 - традиционално искачување Љуботен - организација на ДПС „Трансверзалец“ - Скопје

29.11.2015 - планинарска тура Кале - Сетоле - Варвара

 

Декември 2015

19-20.12.2015 - зимско искачување Титов Врв - организација на ДПС „Трансверзалец“ - Скопје